Stiri de Constanta
PEIA Ninel
AfaceriFinantePoliticaUncategorizedWorld

Birocrația Europeană: Un monstru sărăcit de creativitate și responsabilitate! – Ninel PEIA

În spatele cortinei instituțiilor europene, se desfășoară un spectacol al birocrației, iar Consiliul European și Comisia Europeană sunt starurile principale ale acestui teatru absurd. Cu un buget anual de peste 8 miliarde de euro și 60.000 de angajați, aceste instituții au devenit mai mult o povară financiară decât un motor al progresului.

Birocrația excesivă emană un miros greu de ineficiență și stagnare economică. Directivele dictatoriale emise de aceste instituții par să fie create în laboratoarele serviciilor secrete, având mai mult scopul de a împiedica decât de a stimula. Este ca și cum ar încerca să țină pasul cu vremurile, dar cu pași atât de mici încât în realitate par să meargă în cerc.

Cele 8 miliarde de euro aruncate în salariile celor 60.000 de birocrați ridică întrebări legate de eficiența acestui mastodont. Cetățenii obișnuiți nu pot să nu se întrebe dacă acești bani sunt aruncați într-un vârtej de hârtii și protocoale birocratice sau dacă au vreo utilitate reală.

Este timpul să privim modul în care aceste instituții își justifică existența și să ne întrebăm dacă directivele lor sunt cu adevărat constructive sau doar obstacole în calea progresului.

Transparența și responsabilitatea par să fie cuvintele de ordine, dar realitatea arată altfel. Este nevoie de o revizuire radicală a modului în care se iau deciziile la nivelul Uniunii Europene, cu o implicare mai activă a cetățenilor și a reprezentanților aleși. Consultările publice nu ar trebui să fie doar o formalitate, ci o adevărată sursă de influență în procesul decizional.

Îmbunătățirea eficienței și responsabilității acestor instituții nu ar trebui să submineze cooperarea europeană, dar nici să transforme Uniunea Europeană într-o masă inextricabilă de reguli și proceduri fără sens.

Este timpul ca aceste instituții să-și găsească un scop real și să servească cu adevărat cetățenii, nu să devină o povară inutilă pentru economiile noastre.

Cetățenii și reprezentanții aleși trebuie să devină nu doar spectatori, ci judecători activi în acest circ birocratic.

Este timpul să ieșiți de sub cortină și să începeți să serviți cu adevărat interesele cetățenilor!

Ninel PEIA

 

 

 

 

Related posts

Neal Mohan – CEO-ul Amuzant al YouTube: Unirea Geniului Tehnic cu Spiritul Prankster

Horoscop pentru ziua de 5 august 2023

Marile Companii Multinaționale din România și Datoria Față de Bugetul Național

StirideConstanta

Alegeri 2024 – anul Alianțelor Electorale!?

Mihai Lupu – “Corupţia politicienilor” și Statul Paralel: Vulpea Lupului și banul public!

Plaja preferată de români

StirideConstanta

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro