Stiri de Constanta
PEIA Ninel
AfaceriFinantePoliticaUncategorizedWorld

Birocrația Europeană: Un monstru sărăcit de creativitate și responsabilitate! – Ninel PEIA

În spatele cortinei instituțiilor europene, se desfășoară un spectacol al birocrației, iar Consiliul European și Comisia Europeană sunt starurile principale ale acestui teatru absurd. Cu un buget anual de peste 8 miliarde de euro și 60.000 de angajați, aceste instituții au devenit mai mult o povară financiară decât un motor al progresului.

Birocrația excesivă emană un miros greu de ineficiență și stagnare economică. Directivele dictatoriale emise de aceste instituții par să fie create în laboratoarele serviciilor secrete, având mai mult scopul de a împiedica decât de a stimula. Este ca și cum ar încerca să țină pasul cu vremurile, dar cu pași atât de mici încât în realitate par să meargă în cerc.

Cele 8 miliarde de euro aruncate în salariile celor 60.000 de birocrați ridică întrebări legate de eficiența acestui mastodont. Cetățenii obișnuiți nu pot să nu se întrebe dacă acești bani sunt aruncați într-un vârtej de hârtii și protocoale birocratice sau dacă au vreo utilitate reală.

Este timpul să privim modul în care aceste instituții își justifică existența și să ne întrebăm dacă directivele lor sunt cu adevărat constructive sau doar obstacole în calea progresului.

Transparența și responsabilitatea par să fie cuvintele de ordine, dar realitatea arată altfel. Este nevoie de o revizuire radicală a modului în care se iau deciziile la nivelul Uniunii Europene, cu o implicare mai activă a cetățenilor și a reprezentanților aleși. Consultările publice nu ar trebui să fie doar o formalitate, ci o adevărată sursă de influență în procesul decizional.

Îmbunătățirea eficienței și responsabilității acestor instituții nu ar trebui să submineze cooperarea europeană, dar nici să transforme Uniunea Europeană într-o masă inextricabilă de reguli și proceduri fără sens.

Este timpul ca aceste instituții să-și găsească un scop real și să servească cu adevărat cetățenii, nu să devină o povară inutilă pentru economiile noastre.

Cetățenii și reprezentanții aleși trebuie să devină nu doar spectatori, ci judecători activi în acest circ birocratic.

Este timpul să ieșiți de sub cortină și să începeți să serviți cu adevărat interesele cetățenilor!

Ninel PEIA

 

 

 

 

Related posts

Alina Moșneagu: Prima condiție pe care trebuie să o îndeplinească orice judecător este aceea de a se pregăti foarte serios și în mod constant

Maria Dobrogea

Jocul Umbrelor: Cum se Distrage Atentia si se Joaca Monopoly cu Romania „Servicii Secrete și Calul Troian”

NinelPeia

Regionalizarea României sau cum să ne facem Țara puzzle la comanda lui SOROS!

NinelPeia

The city of Constanta has just hosted another exceptional cultural event- a concert named „Rediscovering George Enescu and other composers”

Maria Dobrogea

Canibalizarea USR naște tragedii inimaginabile. Securiștii second hand au găsit încă o victimă: Oana Lasconi! Oana Lasconi ne arată până unde s-a putut ajunge. Copiii să își vândă părinții pentru o idee distopică, șchioapă istoric și cu dorințe turmentate de indivizi lipsiți de moralitate.

NinelPeia

Mănăstirea Putna din România: O “Clinică a Sufletelor” pentru Identitatea și Vindecarea Spirituală, conform liderului politic Ninel PEIA

Maria Dobrogea

1 comment

România la răscruce - manipularea străină pusă în aplicare de membrii Statului Paralel din serviciile secrete românești! - Stiri de Constanta 04/12/2023 at 12:38 PM

[…] profund al crizei economice din 2008 a deschis ușa pentru mai multe influențe străine în politica noastră economică. Sărăcia în creștere a fost alimentată de factori externi, […]

Reply

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro