Stiri de Constanta
PoliticaWorld

Elena Lasconi, retrasă de pe lista USR pentru europarlamentare

Biroul Naţional al USR a luat act duminică seară de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare, a anunţat formaţiunea într-un comunicat. USR mai spune că Elena Lasconi va avea însă sprijinul partidului „pentru a face, în continuare, performanţă în administraţie”.

În seara trecută, Biroul Naţional al USR a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare.

„Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni şi va avea sprijin din partea USR pentru a face, în continuare, performanţă în administraţie”, precizează USR.

Partidul” fără penali în funcții „USR spune că o susţine în continuare în activitatea de primar

USR arată că „Lasconi a intrat în politică pentru a construi străzi, şcoli, spitale, comunităţi, şi va continua să facă asta la Câmpulung, susţinută de USR”.

„Colega noastră s-a retras din dorinţa de a nu afecta campania pentru alegerile europarlamentare, pentru a nu permite ca o serie de discuţii apărute în spaţiul public să mute atenţia de la problemele cu care România se confruntă. USR îşi reafirmă susţinerea pentru principiile şi valorile liberale pentru care luptă atât în România, cât şi în Europa”, mai spune formaţiunea în comunicat.

Cauza principală

Una este „versiunea oficială”, iar altul este adevărul în această speță.

Elena Lasconi a oferit recent un inteviu în care a vorbit, printre altele, despre familia tradițională spunând că o căsătorie trebuie să aibă loc doar între un bărbat și o femeie. Declarația a șocat-o pe fiica ei, care se declară ca „membră a comunității” (n.r. LGBTQ) „absolut dezgustată” de declarațiile homofobe făcute de mama ei. Oana Lasconi trăiește la Paris și spune în înregistrarea postată pe contul ei de Instagram că a aflat din presă de recentele declarații. Elena Lasconi deschide lista USR pentru europarlamentare. Prima care a reacționat la declarațiile Elenei Lasconi a fost Clotilde Armand.

Oana Lasconi, fiica Elenei Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel care deschide lista USR pentru europarlamentare, trăiește în Paris și, după cum spune chiar ea în înregistrarea postată pe contul ei de Instagram, este „membă a acestei comunități” (n.r. LGBTQ). Ea s-a simțit trădată de declarațiile recente ale mamei ei care a spus într-o apariție la Prima TV: „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, iar declarația a deschis o amplă dezbatere în spațiul online.

„Sunt aici să vorbesc despre mama mea, Elena Lasconi, candidat USR la europarlamentare. Am citit știrile de astăzi (sâmbătă – n.red.), însă sunt în continuare în șoc și absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat «DA» la referendumului Coaliției pentru Familie pentru a susține așa-zisa familie tradițională între un bărbat și o femeie.

Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiica ei, însă și ca un membru al acelei comunități. Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată.

Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Nu am cuvinte. Nu m-aș fi așteptat la așa ceva niciodată, nu m-aș fi așteptat ca ea să fi militat vreodată pentru drepturi egale.

Nu a părut vreodată pasionată de acest subiect, însă sunt șocată să aud că a votat «DA» pentru modificarea Constituției într-un mod jegos și discriminatoriu.

Mă doare sufletul, inima și am palpitații de câteva ore. Nu susțin un astfel de om pentru alegerile europarlamentare sau prezidențiale, deși știu că este favorita multora pentru acel rol. Sufăr foarte mult și nu-mi vine să cred.

Consider că dacă ești creștin și crezi în legea iubirii ar trebui să lupți pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om să poată să-și aleagă calea și să-și poată forma o viață fericită și liniștită. Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie și din acest motiv nu o mai susțin pe mama din niciun punct de vedere din acest moment”, a spus Oana Lasconi în videoclipul publicat pe contul ei de Instagram.

Reacția primarului Clotilde Armand: „Treaba ta ca primar”

Primarul USR al Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost prima care a reacționat la declarația colegei ei, Elena Lasconi, primar al municipiului Câmpulung Muscel.

„Treaba ta ca primar nu este să spui cine cu cine să se căsătorească, cum să intervină statul în familii. Dacă nu înţelegi asta, înseamnă că n-ai ce căuta în nicio funcţie publică”, a spus Clotilde Armand.

Și jurnaliștii de la Tomis News au remarcat faptul că USR au eliminat-o pe Elena Lasconi de la europarlamentare, pentru că a votat DA la referendumul pentru familie, din moment ce liderul Cătălin Drulă a zis răspicat: „Ne afectează campania”

Președintele USR, Cătălin Drulă, a transmis duminică, pe Facebook, că i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă din campania pentru europarlamentare, urmând să aibă loc în această seară o ședință a conducerii de partid pentru formalizarea acestei decizii. „Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL”, a declarat acesta.

Aceasta vine după ce primarul USR din Câmpulung Muscel a dezvăluit că a votat „Da” la referendumul din octombrie 2018 pentru modificarea Constituției în sensul definirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

„Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii. Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL. Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin pentru a face performanță în administrație. USR are de dus o luptă grea și importantă în 2024. Astăzi, mai mult decât oricând, România are nevoie de o alternativă de dreapta și de soluții liberale. În fața unei guvernări corupte și a isteriei extremiste, avem cu toții nevoie de o schimbare reală. Vom continua să muncim zi de zi pentru a construi această schimbare”, arată un mesaj publicat de liderul USR, Cătălin Drulă, pe Facebook.

Primarul oraşului Cîmpulung Muscel Muscel Elena Lasconi declara anterior că este dispusă să se retragă de pe lista USR pentru europarlamentare, spunând că aşteaptă votul Biroului Naţional în acest sens, după reacţiile provocate de afirmaţia sa potrivit căreia a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională. Ea precizează că niciodată nu a avut nimic împotriva relaţiilor dintre persoane de acelaşi sex. În ceea ce priveşte poziţia sa în partid, subliniază că nu se agaţă de funcţii şi liste. Mesajul Elenei Lasconi pe Facebook: „Cu ce e compatibilă politica? După declarația mea de ieri în care am fost sinceră și am spus că din punctul meu de vedere căsătoria este între un bărbat și o femeie, s-au inflamat toate rețelele sociale. Îmi pare rău. Niciodată nu am avut nimic împotriva relațiilor dintre persoanele de același sex. Nu am nimic împotriva unui parteneriat făcut legal pentru a avea aceleași drepturi. Singura sensibilitate pentru mine ca persoană este asta: cuvântul căsătorie. De 51 de ani trăiesc într-o societate în care căsătoria este între o femeie și un bărbat. Educația și formarea pe care le-am primit m-au adus în punctul acesta pentru că iubesc oamenii și lupt pentru drepturile lor. Am prieteni gay pe care îi respect, îi admir și îi susțin. Ei știu asta. Lecția pe care trebuie să o învățăm în viața asta este iubirea. Mi se pare dureros să știi și să simți cu toată ființa ta că iubești oamenii și să constați că primești înapoi ură. Și pentru ce? Sunt pentru căsătoria dintre o femeie și un bărbat și pentru un parteneriat legal între persoane de același sex. Cred în drepturile omului și în valorile europene la fel ca echipa din care fac parte. Ne diferențiază însă nuanțele. Acestea fiind zise, eu nu mă agăț de funcții și liste. Pur și simplu muncesc cu drag pentru țara pe care o iubesc, pentru câmpulungeni, pentru România pe care ne-o dorim cu toții. Dacă munca și crezul meu nu sunt suficiente, dacă sinceritatea, toleranța și iubirea nu sunt suficiente și dacă doare atât de mult un cuvânt, prin votul colegilor mei din Biroul Național USR se decide retragerea mea de pe lista candidaților la europarlamentare. Atât. Eu îmi continui treaba de primar. Am intrat în politică pentru a construi. Străzi, școli, spitale, comunități, dar mai ales punți către oameni. Voi continua să fac asta la Câmpulung și în orice moment al vieții mele publice și private. Voi continua să fiu sinceră, asumată și autentică”.

În loc de concluzii 

Ar fi cazul ca să ne amintim că la mai bine de o lună dupa ce s-a instalat la Primaria Câmpulung, Elena Lasconi a anunțat pe pagina sa de Facebook că și-a sfințit biroul. Ca urmare, legiunile #rezist au turbat de furie.

Anuntul fostei vedete ProTV a stârnit atunci mai multe reacții negative din partea susținătorilor săi, care au comparat decizia cu modul de lucru al fostului primar al Capitalei.

„Am scos duhurile rele din Primărie! 😂

Am făcut curățenie și am chemat preotul așa cum face un creștin ortodox. Mă bucur sincer și vă port în rugăciunile mele. Să fiți sănătoși, voioși și iubiți!

Mulțumesc starețului Ieronim de la Mânăstirea „Negru Vodă” pentru slujbă și pentru icoană!”, a scris aceasta pe Facebook.

***

Sursa foto :https://google.com

Acest material a fost realizat de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor al platformei BPNews Toate drepturile rezervate!

 

 

 

Related posts

Crevedia: Masacru Ritualic?! Arafat Arhitectul Tragediei?!

NinelPeia

EurAbia!? Un nou capitol în istoria lumii!

NinelPeia

Regionalizarea României sau cum să ne facem Țara puzzle la comanda lui SOROS!

NinelPeia

Birocrația Europeană: Un monstru sărăcit de creativitate și responsabilitate! – Ninel PEIA

NinelPeia

Fitch retrogradează SUA, bursele se prăbușesc

StirideConstanta

Educația ofițerilor de informații – În slujba drepturilor fundamentale ale oamenilor

NinelPeia

1 comment

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro