Stiri de Constanta
Uncategorized

Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a decis să demisioneze din funcție în urma apariției unor înregistrări audio în presa locală, care conțineau conversații dintre angajați și colaboratori ai instituției.

Intr-un comunicat emis de Biroul de presă al Arhiepiscopiei, au fost oferite clarificări referitoare la situație:

  1. Conducerea Arhiepiscopiei Tomisului a luat act cu surprindere și regret de publicarea în presă a unor înregistrări audio ale conversațiilor private dintre (posibili) actuali și foști colaboratori ai instituției. Aceasta s-a întâmplat tocmai în timpul important al Postului Adormirii Maicii Domnului și în mod evident cu încălcarea flagrantă a articolului 28 din Constituția României, care stipulează că „Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poștale, al convorbirilor telefonice și al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil”.
  2. Arhiepiscopia Tomisului nu deține, momentan, informații referitoare la identitatea și intențiile persoanelor implicate în înregistrările și prelucrarea acestor convorbiri telefonice private, fără acordul sau consimțământul persoanelor înregistrate. Această acțiune reprezintă, în viziunea lor, o încălcare gravă a drepturilor și libertăților fundamentale garantate de Constituție și protejate de lege. În consecință, a fost inițiată o anchetă internă în acest sens. Rezultatele anchetei și posibilele sancțiuni disciplinare nu exclud aplicarea legii cu privire la contravenții și infracțiuni în sistemul jurisdicțional, conform Legii 489/2006, art. 26, alin. 3.
  3. Arhiepiscopia Tomisului a acceptat demisia de onoare a Părintelui Eugen Tănăsescu din funcția de Consilier Media și purtător de cuvânt al instituției. Ca urmare, noul purtător de cuvânt este Părintele Mircea Cristian Pricop, care își va asuma aceste responsabilități, având în vedere și funcția de Consilier Canonico-juridic.

Aceste evoluții au stârnit interes și discuții în comunitatea locală, iar Arhiepiscopia Tomisului își exprimă preocuparea față de situație și va continua să investigheze și să gestioneze cu seriozitate orice aspect legat de acest caz.

Related posts

Miliardarul Mohammad Murad, în vizorul autorităților! Dosar penal pentru decontări medicale fictive!

Ofițeri de intelligence și dilema curajului!? Între integritate și tăcere!

NinelPeia

Blocul Suveranist Român, Eugen Teodorovici și visul prezidențial “A Treia Republică”

Maria Dobrogea

Alina Moșneagu: Prima condiție pe care trebuie să o îndeplinească orice judecător este aceea de a se pregăti foarte serios și în mod constant

Maria Dobrogea

Nu vin să conduc turmele de oi, ci să trezesc lupii Neamului Românesc

Maria Dobrogea

SIE s-a modernizat și caută forțe proaspete… pe Facebook

Daniel Mihai

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro