Stiri de Constanta
Uncategorized

Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a decis să demisioneze din funcție în urma apariției unor înregistrări audio în presa locală, care conțineau conversații dintre angajați și colaboratori ai instituției.

Intr-un comunicat emis de Biroul de presă al Arhiepiscopiei, au fost oferite clarificări referitoare la situație:

  1. Conducerea Arhiepiscopiei Tomisului a luat act cu surprindere și regret de publicarea în presă a unor înregistrări audio ale conversațiilor private dintre (posibili) actuali și foști colaboratori ai instituției. Aceasta s-a întâmplat tocmai în timpul important al Postului Adormirii Maicii Domnului și în mod evident cu încălcarea flagrantă a articolului 28 din Constituția României, care stipulează că „Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poștale, al convorbirilor telefonice și al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil”.
  2. Arhiepiscopia Tomisului nu deține, momentan, informații referitoare la identitatea și intențiile persoanelor implicate în înregistrările și prelucrarea acestor convorbiri telefonice private, fără acordul sau consimțământul persoanelor înregistrate. Această acțiune reprezintă, în viziunea lor, o încălcare gravă a drepturilor și libertăților fundamentale garantate de Constituție și protejate de lege. În consecință, a fost inițiată o anchetă internă în acest sens. Rezultatele anchetei și posibilele sancțiuni disciplinare nu exclud aplicarea legii cu privire la contravenții și infracțiuni în sistemul jurisdicțional, conform Legii 489/2006, art. 26, alin. 3.
  3. Arhiepiscopia Tomisului a acceptat demisia de onoare a Părintelui Eugen Tănăsescu din funcția de Consilier Media și purtător de cuvânt al instituției. Ca urmare, noul purtător de cuvânt este Părintele Mircea Cristian Pricop, care își va asuma aceste responsabilități, având în vedere și funcția de Consilier Canonico-juridic.

Aceste evoluții au stârnit interes și discuții în comunitatea locală, iar Arhiepiscopia Tomisului își exprimă preocuparea față de situație și va continua să investigheze și să gestioneze cu seriozitate orice aspect legat de acest caz.

Related posts

Jocul Umbrelor: Cum se Distrage Atentia si se Joaca Monopoly cu Romania „Servicii Secrete și Calul Troian”

NinelPeia

Farul Constanța Adaugă o Nouă Stea la Echipă: Gustavo da Costa

Mănăstirea Putna din România: O “Clinică a Sufletelor” pentru Identitatea și Vindecarea Spirituală, conform liderului politic Ninel PEIA

Maria Dobrogea

Fitch retrogradează SUA, bursele se prăbușesc

StirideConstanta

Multinationalele fură 21 de miliarde de euro anual din Romania cu ajutorul Management Fee

Un nou tronson de Autostrada Transilvania, gata să fie inaugurat în septembrie

StirideConstanta

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro