Stiri de Constanta
AfaceriFinantePoliticaUncategorizedWorld

Fitch retrogradează SUA, bursele se prăbușesc

Agenția Fitch Ratings a luat o decizie cu repercusiuni globale prin retrogradarea ratingului de credit al Statelor Unite ale Americii de la AAA la AA+. Această mișcare a generat efecte în lanț, afectând economiile din întreaga lume și provocând instabilitate pe piețele financiare.

Pe fondul acestei retrogradări, au apărut primele consecințe la nivel mondial. Unul dintre sectoarele puternic afectate este piața petrolului, unde prețurile au înregistrat o scădere, în ciuda unei scăderi semnificative a stocurilor de țiței din SUA. Investitorii, precauți din cauza incertitudinilor, au ales să evite riscurile, ceea ce a condus la scăderi pe piețele financiare.

În Europa, bursele au fost grav afectate de această decizie, înregistrându-se căderi semnificative în ședințele de tranzacționare. Indicele paneuropean Stoxx 600 a înregistrat o scădere de 1,45%, iar majoritatea sectoarelor și bursele majore au înregistrat indici negativi. Acțiunile din sectoarele miniere și de retail au fost cele mai afectate, consemnând scăderi de aproximativ 2,7%.

Pe continentul european, indicele german DAX a pierdut 1,36%, CAC 40 al bursei din Paris a înregistrat o scădere de 1,26%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 1,36%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a înregistrat o scădere de 1,3%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid a consemnat o scădere de 1,8%.

Impactul nu s-a oprit aici, fiind simțit și pe celelalte continente. Acțiunile din SUA au scăzut brusc, cu aproape 300 de puncte în cazul indicelui mediu Dow Jones. De asemenea, piețele din Asia-Pacific au înregistrat scăderi semnificative în dimineața următoare. Totuși, unii economiști consideră că efectele pe termen lung pot fi limitate.

În același timp, investitorii au fost preocupați de rezultatele financiare publicate de companii precum BAE Systems, Ferrari și Taylor Wimpey. În plus, datele privind inflația din zona euro au depășit așteptările, generând interes în privința evoluției economice în trimestrul al doilea al anului.

Retrogradarea ratingului SUA de către Fitch a creat un context tensionat și incertitudine în piețele financiare globale, ceea ce a dus la scăderi semnificative în sectoare-cheie. Evoluția economică în următoarea perioadă va fi monitorizată cu atenție de comunitatea internațională pentru a identifica eventualele implicații și pentru a găsi modalități de a gestiona această situație.

Related posts

Mihai Lupu – “Corupţia politicienilor” și Statul Paralel: Vulpea Lupului și banul public!

Regionalizarea României sau cum să ne facem Țara puzzle la comanda lui SOROS!

NinelPeia

Rompetrol pregătește viitorii specialiști în energie: 100 de tineri încep programul de traineeship!

Navigând cu Înțelepciune: Nu Înota Împotriva Curentului! Să observăm, să ascultăm și să ne adaptăm!

Maria Dobrogea

The city of Constanta has just hosted another exceptional cultural event- a concert named „Rediscovering George Enescu and other composers”

Maria Dobrogea

ROBOR și semnele unui posibil Cartel Bancar?! Guvernatorul BNR cu nume de cod Manole ce face?!

NinelPeia

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro