Stiri de Constanta
AfaceriFinantePoliticaUncategorizedWorld

Jocul Umbrelor: Cum se Distrage Atentia si se Joaca Monopoly cu Romania „Servicii Secrete și Calul Troian”

Să ne amuzăm puțin în timp ce pătrundem într-o lume a intrigilor și a jocurilor politice, în care România devine neintenționat protagonista. Ca în orice scenariu de film de acțiune, avem un grup misterios de „cei din umbră”, care, în loc să salveze lumea, au ales să-și facă de cap cu resursele și destinele noastre. Da, suntem pe punctul de a descoperi cum se distruge o țară într-un mod ingenious. Cine a spus că geopolitica nu poate fi o comedie?

„Divizați și stăpâniți”

Ce-i drept, plictisitorul slogan „Unitate în Diversitate” a fost înlocuit cu un hit nou: „Diviziunea face plăcere”. Cei din umbră au pregătit o doză sănătoasă de dezbinare, adăugând condimente de ură, diferențiere și confuzie. De la polemici politice până la dispute interetnice, ne distrăm copios într-o lume în care solidaritatea este „so last season”.

„Eroi Falsi și Politicieni de Jucărie”

Într-o mișcare care ne amintește de piesele de șah dintr-un parc, cei din umbră au decis să ne ofere eroi și politicieni de jucărie. Și, hei, cine nu și-ar dori o figurină cu un discurs patriotic și cu un trecut impecabil? Desigur, încă nu am descoperit butonul „dezactivare” pentru acești eroi falsi, așa că jocul continuă cu susținerea noastră entuziastă.

„Servicii Secrete și Calul Troian”

Dar cine a spus că distracția se oprește aici? Intră în scenă calul troian – serviciile secrete. Aparent, aceștia nu se mai mulțumesc cu monitoarele și rapoartele secrete, ci au evoluat în adevărate instituții de distracție. Cu datele pe care le strâng, pot să pună la cale manevre mai complexe decât un puzzle de mii de piese.

Așa cum vedem, România este ținta unui joc pe care nu l-am cerut și probabil nici nu am dori să-l jucăm. Dar nu trebuie să stăm cu mâinile în sân și să fim pioni pasivi. Putem să ne educăm, să fim mai atenți la informații și să păstrăm umorul în mijlocul acestui caleidoscop absurd. Așadar, dragi români, să nu uităm să fim cetățeni conștienți, vigilenți și, bineînțeles, cu o doză sănătoasă de umor în rezerve. Pentru că, în definitiv, cine se joacă cu noi, se joacă cu focul găinii din curte – și cine știe ce surprize ne mai rezervă viața politică în continuare?

Ninel PEIA

 

Related posts

Consiliul pentru Capitalism Incluziv (Council for Inclusive Capitalism – CIC) propune ca inteligența artificială (AI) să devină arbitrul suprem, să ia decizii majore în numele nostru.

NinelPeia

Spectacol Epico-Istoric la Adamclisi: „La Marginea Imperiului”

StirideConstanta

Alegeri 2024 – anul Alianțelor Electorale!?

FMI și impactul asupra economiei României! Asasinat Economic!

NinelPeia

Multinationalele fură 21 de miliarde de euro anual din Romania cu ajutorul Management Fee

România la răscruce – manipularea străină pusă în aplicare de membrii Statului Paralel din serviciile secrete românești!

NinelPeia

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro