Stiri de Constanta
AfaceriFinantePoliticaUncategorizedWorld

La Marginea Imperiului

Spectacolul de reconstituire istorică intitulat „La Marginea Imperiului” va continua în data de sâmbătă, 12 august 2023, la Cetatea Capidava. Acest eveniment cultural unic va avea loc la poarta Cetății Capidava, începând cu ora 19:00. Prima reprezentație a spectacolului a avut loc pe 5 august în localitatea Adamclisi, la Cetatea Tropaeum Traiani, unde aproximativ 1500 de persoane au fost martorii unei impresionante lecții de istorie pe viu oferită de artiștii participanți.

În cadrul acestui eveniment captivant, județul Constanța găzduiește în luna august un ansamblu remarcabil de artiști și performeri. Printre aceștia se numără cascadori profesioniști cu recunoaștere internațională, cai special pregătiți pentru reprezentații de luptă și cascadorii ecvestre, muzicieni, umoriști, actori, acrobați, reenactori și numeroși figuranți.

Organizat de către Asociația „Vulturii Carpaților” cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, proiectul implică desfășurarea a trei spectacole în perioada 05-19 august, în diverse locații: Adamclisi (Cetatea Tropaeum Traiani), Topalu (Cetatea Capidava) și Constanța (Parcul Tăbăcărie).

Managerul proiectului, Dan Pîșleagă, a explicat că „La Marginea Imperiului” propune un program amplu și intens de activități menite să contribuie la cunoașterea și recunoașterea istoriei naționale. Împreună cu echipa „Vulturii Carpaților”, spectatorii vor călători în timp pentru aproximativ 90 de minute, retrăind momentele semnificative ale evoluției României. În mijlocul efectelor speciale, cascadorii, muzicii și interpretărilor actorilor, publicul va fi mereu captivat de tensiunea acțiunii.

Evenimentul cultural oferă o lecție de istorie vie, aducând în prim-plan povestea teritoriului dintre Dunăre și Marea Neagră – Dobrogea, cunoscut în antichitate sub denumirea de Scythia Minor.

„Spectacolul de reconstituire istorică „La Marginea Imperiului” este structurat în trei episoade distincte, fiecare desfășurându-se într-o locație specifică din județul Constanța – Tropaeum Traiani (Adamclisi), Capidava și Tomis (Constanța)”, a adăugat Dan Pîșleagă. Fiecare episoadă este strâns legată de celelalte, contribuind la povestea unei provincii ce a fost locuită de romani, geți și greci, o zonă bogată, dar mereu amenințată de atacuri.

După succesul spectacolului de la Adamclisi, urmează alte două reprezentații de excepție în localitățile Topalu și Constanța. Aceste evenimente sunt posibile datorită efortului comun al Asociației Vulturii Carpaților, Uniunii Cascadorilor Profesioniști din România, Circului de Stat, Asociației Culturale Tomis, Asociației Dobrogea de Patrimoniu și a unor actori români renumiți.

Intrarea la spectacolele „La Marginea Imperiului” este gratuită, iar programul complet al reprezentațiilor este următorul:

  1. Cetatea Capidava – Topalu: 12.08.2023, ora 19:00;
  2. Parcul Tăbăcărie – Constanța: 19.08.2023, ora 21:30.

Valoarea totală a proiectului este de 1.088.710 lei, din care 978.710 lei reprezintă finanțarea oferită de Consiliul Județean Constanța, iar 110.000 lei sunt contribuția proprie a organizatorilor.

Proiectul beneficiază de sprijinul important al Consiliului Județean Constanța și al Primăriei Municipiului Constanța, care susțin desfășurarea impecabilă a acestor evenimente culturale deosebite.

Related posts

Ofițeri de intelligence și dilema curajului!? Între integritate și tăcere!

NinelPeia

Echipa CS Năvodari a obținut calificarea în Grupa Elită a Campionatului Național de rugby în 7

Spectacol Epico-Istoric la Adamclisi: „La Marginea Imperiului”

StirideConstanta

Neal Mohan – CEO-ul Amuzant al YouTube: Unirea Geniului Tehnic cu Spiritul Prankster

Blocul Suveranist Român – BSR. A Treia Republică și unirea forțelor suveraniste în politica românească!

Maria Dobrogea

Democrația și Identitatea Națională: Blocul Suveranist Român în căutarea unei forme de guvernare autentice pentru România!

NinelPeia

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro