Stiri de Constanta
AfaceriFinantePoliticaUncategorizedWorld

Lamborghini înregistrează vânzări record în prima jumătate a acestui an

Unul dintre cei mai prestigioși producători de mașini sport de lux, Lamborghini, anunță performanțe impresionante în domeniul vânzărilor. Directorul general, Stephan Winkelmann, a dezvăluit că în acest an ar putea fi vândute până la 10.000 de automobile, atingând astfel un nivel record pentru companie.

Succesul remarcabil înregistrat în prima jumătate a anului se datorează creșterii profiturilor și veniturilor. În această perioadă, Lamborghini a vândut 5.341 de automobile, în creștere cu 4,9% față de aceeași perioadă a anului precedent. Piața din SUA s-a dovedit a fi cea mai productivă pentru Lamborghini, cu 1.625 de unități vândute în primul semestru.

În ciuda unor incertitudini economice și aprovizionarea cu materii prime, Stephan Winkelmann este încrezător că atingerea obiectivului de 10.000 de automobile vândute în acest an este posibilă. Cu toate acestea, el subliniază că nu este un obiectiv obligatoriu, dar este important să demonstreze soliditatea companiei și încrederea pe care clienții o au în produsele Lamborghini.

Printre modelele de succes din 2023 se numără SUV-ul Urus, care s-a bucurat de un mare succes pe piețele internaționale, contribuind la creșterea producției. De asemenea, lansarea modelului Revuelto, primul plug-in hybrid al companiei, a fost bine primită pe piață, alături de modelele de top Huracan și SUV-ul Urus. În urma acestor realizări, veniturile Lamborghini au crescut cu 6,7% față de anul anterior, ajungând la 1,42 miliarde de euro, iar profitul operațional a înregistrat o creștere de 7,2%, atingând nivelul record de 456 de milioane de euro.

Pe viitor, Lamborghini are planuri ambițioase de investiții, estimând să aloce 1,9 miliarde de euro până în 2027 pentru a dezvolta automobile electrice și hibride. Primul model complet electric al companiei va fi lansat în 2028, urmat de o variantă electrică a SUV-ului Urus în 2029.

Stephan Winkelmann a subliniat că deciziile viitoare ale companiei vor fi luate în funcție de evoluția reglementărilor în domeniul automobilelor, inclusiv posibilitatea utilizării combustibililor sintetici pentru modelele sportive. În orice caz, Lamborghini se concentrează pe a fi prezentă pe piață la momentul potrivit, oferind produse de înaltă calitate și inovatoare pentru clienții săi din întreaga lume.

Related posts

Demiterea lui Raed Arafat de catre Prim-ministrul Marcel Ciolacu ar reprezenta o mișcare curajoasă și decisivă, având potențialul de a transforma liderul politic într-un erou național

Maria Dobrogea

Drama Ucrainei: Tineri Trimisi la Război și Imperativul Urgent al Negocierilor Politice

Horoscop pentru ziua de 5 august 2023

O Perspectivă a Partidului Neamul Românesc Constanța – Măsuri Ferme împotriva Conducerii Sub Influența Drogurilor

Mihai Lupu – “Corupţia politicienilor” și Statul Paralel: Vulpea Lupului și banul public!

Echipa CS Năvodari a obținut calificarea în Grupa Elită a Campionatului Național de rugby în 7

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro