Stiri de Constanta
AfaceriFinantePoliticaUncategorizedWorld

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, avertizează că rachetele lansate de navele rusești vizează obiective apropiate României

Rachetele lansate de navele de luptă rusești prezintă un pericol iminent pentru obiectivele aflate în apropierea României, a avertizat marți ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, cu ocazia ceremoniei de sărbătorire a împlinirii a 50 de ani de la înființarea Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer (RSA) „General Nicolae Dăscălescu”.

Potrivit unui comunicat al MApN, ceremonia a avut loc în prezența șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

În contextul războiului în desfășurare, Marea Neagră a devenit o zonă de conflict, iar rachetele lansate de navele de luptă rusești au lovit orașe și infrastructuri civile în Ucraina, punând în pericol viețile nevinovate ale milioane de cetățeni ucraineni. Cu preocupare, ministrul Tîlvăr a subliniat că aceste atacuri vizează și obiective aflate în imediata apropiere a României, accentuând importanța conștientizării acestor riscuri de către rachetiștii antiaerieni.

Ministrul a subliniat că România este parte a celei mai puternice alianțe politico-militare din lume, ceea ce oferă țării noastre „cele mai importante” garanții de securitate din întreaga istorie.

În contextul securității naționale, Tîlvăr a evidențiat importanța programelor de modernizare în domeniul apărării antiaeriene, precum și a celor aflate în desfășurare. România a finalizat cu succes prima etapă a dotării Forțelor Aeriene cu sisteme de rachete sol-aer cu bătaie Patriot, asigurând o securitate crescută pentru spațiul aerian al țării. Alte programe importante, precum SHORAD-VSHORAD, sunt în pregătire pentru a aduce tehnologie de ultimă generație în domeniul apărării.

Generalul Daniel Petrescu a apreciat contribuția militarilor care au participat, de-a lungul celor cinci decenii, la aplicații și misiuni solicitante în poligonul Capu Midia. Capacitatea operațională esențială a măreței unități de rachete sol-aer reprezintă un element vital în arhitectura defensivă națională, iar efortul și sacrificiul personal al militarii au fost recunoscute prin decorarea Drapelului de Luptă al marii unități cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofițer cu însemn de pace, în semn de apreciere pentru serviciile militare aduse României.

Related posts

Alina Moșneagu: Prima condiție pe care trebuie să o îndeplinească orice judecător este aceea de a se pregăti foarte serios și în mod constant

Maria Dobrogea

Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a decis să demisioneze din funcție în urma apariției unor înregistrări audio în presa locală, care conțineau conversații dintre angajați și colaboratori ai instituției.

StirideConstanta

La Marginea Imperiului

StirideConstanta

Este necesar să renunțăm la ego-ul nostru în exces pentru a face loc în inima noastră pentru o experiență spirituală sau divină mai profundă.

NinelPeia

FCSB – CSKA 1948 Sofia! Vicecampioana României, cu un pas în al treilea tur al preliminariilor Conference League

StirideConstanta

Cine va câștiga Primăria Năvodari în 2024? O analiză asupra celor trei nume grele în competiție – Florin Chelaru, Costel Dumitrașcu și Matei Nicolae.

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro