Stiri de Constanta
AfaceriFinantePoliticaUncategorizedWorld

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, avertizează că rachetele lansate de navele rusești vizează obiective apropiate României

Rachetele lansate de navele de luptă rusești prezintă un pericol iminent pentru obiectivele aflate în apropierea României, a avertizat marți ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, cu ocazia ceremoniei de sărbătorire a împlinirii a 50 de ani de la înființarea Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer (RSA) „General Nicolae Dăscălescu”.

Potrivit unui comunicat al MApN, ceremonia a avut loc în prezența șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

În contextul războiului în desfășurare, Marea Neagră a devenit o zonă de conflict, iar rachetele lansate de navele de luptă rusești au lovit orașe și infrastructuri civile în Ucraina, punând în pericol viețile nevinovate ale milioane de cetățeni ucraineni. Cu preocupare, ministrul Tîlvăr a subliniat că aceste atacuri vizează și obiective aflate în imediata apropiere a României, accentuând importanța conștientizării acestor riscuri de către rachetiștii antiaerieni.

Ministrul a subliniat că România este parte a celei mai puternice alianțe politico-militare din lume, ceea ce oferă țării noastre „cele mai importante” garanții de securitate din întreaga istorie.

În contextul securității naționale, Tîlvăr a evidențiat importanța programelor de modernizare în domeniul apărării antiaeriene, precum și a celor aflate în desfășurare. România a finalizat cu succes prima etapă a dotării Forțelor Aeriene cu sisteme de rachete sol-aer cu bătaie Patriot, asigurând o securitate crescută pentru spațiul aerian al țării. Alte programe importante, precum SHORAD-VSHORAD, sunt în pregătire pentru a aduce tehnologie de ultimă generație în domeniul apărării.

Generalul Daniel Petrescu a apreciat contribuția militarilor care au participat, de-a lungul celor cinci decenii, la aplicații și misiuni solicitante în poligonul Capu Midia. Capacitatea operațională esențială a măreței unități de rachete sol-aer reprezintă un element vital în arhitectura defensivă națională, iar efortul și sacrificiul personal al militarii au fost recunoscute prin decorarea Drapelului de Luptă al marii unități cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofițer cu însemn de pace, în semn de apreciere pentru serviciile militare aduse României.

Related posts

Judecătorii din Constanța au anulat măsura controlului judiciar pentru Dan Diaconescu

StirideConstanta

Elena Lasconi, retrasă de pe lista USR pentru europarlamentare

Daniel Mihai

6000 de lei amendă pentru simplu fapt de a-și tăia porcul în curte!

NinelPeia

Loialitatea în Lumea Afacerilor: O Abordare Realistă

Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a decis să demisioneze din funcție în urma apariției unor înregistrări audio în presa locală, care conțineau conversații dintre angajați și colaboratori ai instituției.

StirideConstanta

Alina Gorghiu sau Arta și Impostura în Politica Românească?!

Maria Dobrogea

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro