Stiri de Constanta
AfaceriFinantePoliticaUncategorizedWorld

Noul Cod Rutier aduce amenzi mari pentru șoferi.

Autoritățile au decis să aplice măsuri severe, stabilind sancțiuni de până la 2.500 de lei pentru cei care nu respectă regulile de parcare.

Schimbările aduse în Codul Rutier au implicații dramatice pentru șoferi. O simplă greșeală în privința locului de parcare poate duce la o amendă usturătoare de 2.500 de lei.

În special în centrul Capitalei, șoferii trebuie să fie atenți la regulile de parcare și să plătească tariful în primele 15 minute de la lăsarea mașinii în parcare. În caz contrar, riscă să primească o amendă de 200 de lei. Dacă această amendă nu este achitată în 15 zile, va fi aplicată o sancțiune suplimentară, care poate ajunge între 1.500 și 2.500 de lei.

Persoanele juridice nu scapă mai ușor, fiind supuse unor amenzi chiar mai mari. Amenda pentru acestea poate ajunge la 5.000 de lei, dublul amenzii maxime pentru depășirea limitei de viteză. Menționăm că amenzile sunt în prezent doar la nivel de proiect și nu au fost încă aprobate.

În cazul în care proiectul va fi aprobat, autoritățile vor acționa cu fermitate pentru a asigura respectarea regulilor de parcare. Acesta introduce o contravenție nouă pentru neplata notei de constatare, iar poliția locală va comunica aceste constatări către utilizatori sau proprietari, transformând neplata într-o contravenție.

Pentru a asigura o monitorizare eficientă a parcărilor, Primăria București va utiliza mașini dotate cu softuri inteligente, care vor inspecta străzile din centrul orașului la fiecare oră. De asemenea, în toate parcările publice vor fi instalate bariere și camere de supraveghere, iar pe străzi vor fi aduse 6 mașini de control. Pentru a facilita plata tarifelor de parcare, vor fi montate și parkometre.

În lumina acestor schimbări, șoferii trebuie să fie mai responsabili și să respecte regulile de parcare pentru a evita sancțiunile financiare semnificative. Pregătirea pentru noile reglementări din Codul Rutier este esențială pentru a evita amenzi neplăcute.

Related posts

Mănăstirea Putna din România: O “Clinică a Sufletelor” pentru Identitatea și Vindecarea Spirituală, conform liderului politic Ninel PEIA

Maria Dobrogea

România are nevoie urgentă de un „antrenor” ca lider puternic și responsabil pentru serviciile secrete, care să ghideze aceste instituții spre un viitor mai sigur și prosper.

NinelPeia

Giorgia Meloni: Un Premier Intransigen cu Umor la Secară

Regionalizarea României sau cum să ne facem Țara puzzle la comanda lui SOROS!

NinelPeia

Miliardarul Mohammad Murad, în vizorul autorităților! Dosar penal pentru decontări medicale fictive!

La Marginea Imperiului

StirideConstanta

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro