Stiri de Constanta
AfaceriFinantePoliticaUncategorizedWorld

Operațiunea Rapidă a NATO: Exercițiul DEPLOYEX în Babadag va Pregăti Dislocarea Trupelor și Tehnicii de Luptă

Aproximativ 250 de militari din Franța și Luxemburg, alături de 65 de mijloace tehnice din Grupul de Luptă NATO în România, se vor angaja într-un exercițiu strategic desfășurat în poligonul Babadag, în perioada 14-18 august.

Operațiunea de deplasare a trupelor și tehnicilor de luptă, ce va fi simulată în cadrul exercițiului militar de la poligonul Babadag din județul Tulcea, are programată să înceapă pe data de 14 august, luni.

Scopul principal al exercițiului DEPLOYEX este să evalueze și să perfecționeze rapiditatea dislocării Grupului de Luptă. Prin acest exercițiu complex, se urmărește consolidarea nivelului de interoperabilitate între forțele NATO, reprezentând o etapă continuă în seria de instruiri anterior desfășurate în zona Cincu.

Ministerul Apărării Naționale, într-un comunicat de presă emis vineri, subliniază că Grupul de Luptă NATO, prin participarea sa, contribuie semnificativ la dezvoltarea cooperării militare a României cu țările partenere, precum Franța, Țările de Jos și Belgia, într-o rotație constantă, alături de Luxemburg. Acest efort comun este esențial pentru consolidarea securității în regiunea euro-atlantică, în special pe flancul estic.

Într-o perioadă caracterizată de tensiuni internaționale și incertitudini geopolitice, colaborarea strânsă cu partenerii strategici și prezența structurilor de luptă relevante pe teritoriul național sunt esențiale pentru consolidarea capacității de apărare și descurajare. Mai ales în contextul conflictului din Ucraina și a situației tensionate din regiunea Mării Negre, acest gen de exerciții contribuie la întărirea securității și stabilității în această zonă sensibilă.

Astfel, exercițiul DEPLOYEX reprezintă o piesă-cheie în pregătirea și consolidarea capacității Grupului de Luptă NATO în România pentru acțiuni prompte și eficiente, subliniind angajamentul puternic al României în cadrul alianței și contribuția sa la menținerea stabilității și securității regionale.

Related posts

Radu Cristian Primarul din Mangalia – Studiu de caz politic!

„Următoarele războaie vor fi războaie de tip urban”, așa am spus în 2016 – Ninel PEIA

NinelPeia

FCSB – CSKA 1948 Sofia! Vicecampioana României, cu un pas în al treilea tur al preliminariilor Conference League

StirideConstanta

Felix STROE versus Franta! Apa din București versus Apa din Constanța: Un contrast de management

Căderea Giganților Politici: PNL și PSD în Pragul Aneantizării! Hai, să susținem extremismul de dreapta al AUR sau extremismul de stânga al USR, să-l hrănim și să-l creștem???!!!

Maria Dobrogea

Horoscop pentru ziua de 5 august 2023

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro