Stiri de Constanta
AfaceriFinantePoliticaUncategorizedWorld

Plaja preferată de români

Într-o măsură menită să promoveze reabilitarea naturală, o celebră plajă preferată de mulți turiști români va fi închisă pe parcursul sezonului musonic, perioadă în care nu va putea fi vizitată.

Plaja din Thailanda, situată în Golful de pe insula Ko Phi Phi Le, a devenit cunoscută în întreaga lume după lansarea filmului hollywoodian „The Beach” în anul 2000, în care actorul Leonardo DiCaprio a avut rolul principal. Această popularitate a adus un număr imens de turiști în zona arhipelagului Phi Phi, creând o aglomerare intensă în jurul acestei plaje pitorești.

Însă, impactul masiv al turismului asupra zonei a avut consecințe grave asupra mediului maritim. Reciful și coralii au fost distruse de zecile de bărci care aduceau turiștii, iar populația locală de rechini a fost alungată din golful plajei. În plus, zona a fost afectată și de poluarea cu gunoaie, care a început să se acumuleze în jur.

Ca urmare a presiunilor exercitate de biologii marini asupra autorităților thailandeze, plaja a fost închisă pentru prima dată în iunie 2018, pentru o perioadă de trei ani și jumătate. În ianuarie 2022, golful de pe insula Ko Phi Phi Le a fost redeschis pentru turiști, dar cu aplicarea unor reguli stricte.

Una dintre cele mai importante schimbări a fost interzicerea bărcilor de a pătrunde în golf, iar înotătorii și practicanții de snorkeling nu mai au permisiunea să intre în zonă. Totodată, numărul de vizitatori a fost limitat pentru a reduce impactul asupra mediului.

În prezent, autoritățile thailandeze au decis să închidă din nou plaja în timpul sezonului musonic pentru o perioadă de două luni. Această decizie are ca scop protejarea recifului, coraliilor și a ecosistemului maritim, permițându-le să se regenereze și să prospere în mod natural.

Related posts

Birocrația Europeană: Un monstru sărăcit de creativitate și responsabilitate! – Ninel PEIA

NinelPeia

Horoscop pentru ziua de 5 august 2023

Epopeea de la Șantierul „Damen” din Mangalia

Daniel Mihai

România are nevoie urgentă de un „antrenor” ca lider puternic și responsabil pentru serviciile secrete, care să ghideze aceste instituții spre un viitor mai sigur și prosper.

NinelPeia

The city of Constanta has just hosted another exceptional cultural event- a concert named „Rediscovering George Enescu and other composers”

Maria Dobrogea

Atribuirea controversată a logo-ului de 16.000 de euro al stațiunii Mamaia

StirideConstanta

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro