Stiri de Constanta
AfaceriFinantePoliticaUncategorizedWorld

Plaja preferată de români

Într-o măsură menită să promoveze reabilitarea naturală, o celebră plajă preferată de mulți turiști români va fi închisă pe parcursul sezonului musonic, perioadă în care nu va putea fi vizitată.

Plaja din Thailanda, situată în Golful de pe insula Ko Phi Phi Le, a devenit cunoscută în întreaga lume după lansarea filmului hollywoodian „The Beach” în anul 2000, în care actorul Leonardo DiCaprio a avut rolul principal. Această popularitate a adus un număr imens de turiști în zona arhipelagului Phi Phi, creând o aglomerare intensă în jurul acestei plaje pitorești.

Însă, impactul masiv al turismului asupra zonei a avut consecințe grave asupra mediului maritim. Reciful și coralii au fost distruse de zecile de bărci care aduceau turiștii, iar populația locală de rechini a fost alungată din golful plajei. În plus, zona a fost afectată și de poluarea cu gunoaie, care a început să se acumuleze în jur.

Ca urmare a presiunilor exercitate de biologii marini asupra autorităților thailandeze, plaja a fost închisă pentru prima dată în iunie 2018, pentru o perioadă de trei ani și jumătate. În ianuarie 2022, golful de pe insula Ko Phi Phi Le a fost redeschis pentru turiști, dar cu aplicarea unor reguli stricte.

Una dintre cele mai importante schimbări a fost interzicerea bărcilor de a pătrunde în golf, iar înotătorii și practicanții de snorkeling nu mai au permisiunea să intre în zonă. Totodată, numărul de vizitatori a fost limitat pentru a reduce impactul asupra mediului.

În prezent, autoritățile thailandeze au decis să închidă din nou plaja în timpul sezonului musonic pentru o perioadă de două luni. Această decizie are ca scop protejarea recifului, coraliilor și a ecosistemului maritim, permițându-le să se regenereze și să prospere în mod natural.

Related posts

FCSB – CSKA 1948 Sofia! Vicecampioana României, cu un pas în al treilea tur al preliminariilor Conference League

StirideConstanta

Navigând cu Înțelepciune: Nu Înota Împotriva Curentului! Să observăm, să ascultăm și să ne adaptăm!

Maria Dobrogea

Felix STROE versus Franta! Apa din București versus Apa din Constanța: Un contrast de management

Mihai Lupu – “Corupţia politicienilor” și Statul Paralel: Vulpea Lupului și banul public!

Rompetrol pregătește viitorii specialiști în energie: 100 de tineri încep programul de traineeship!

Dumitru-Viorel FOCŞA: Un Marinar Călăuzit de Experiență în Slujba Comunității

StirideConstanta

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro