Stiri de Constanta
Regionalizarea României sau cum să ne facem Țara puzzle la comanda lui SOROS!
AfaceriFinantePoliticaUncategorizedWorld

Regionalizarea României sau cum să ne facem Țara puzzle la comanda lui SOROS!

Era odată, într-un ținut plin de dealuri și văi, o poveste desprinsă parcă dintr-un vis. În mijlocul acestui colț de lume, politicienii noștri, cu harta țării în mâini, începură să dea contur unui plan îndrăzneț: regionalizarea. Dar, dragi cititori, să nu vă imaginați că totul decursese ca în basmele cu final fericit.

În inima proiectului, erau opt regiuni, fiecare botezată după un punct cardinal. Evident, asta nu l-a făcut pe nimeni să se simtă ca într-un tablou de artă, ci mai degrabă ca și cum ai încerca să pui laolaltă piesele unui puzzle, dar cu mâinile legate.

Un cetățean obișnuit, cu numele de botez Român, pășea cu teamă în această lume nouă. Cu ochii mari și neliniștit, se întreba cum ar putea oare aceste regiuni să își găsească armonia când numele lor păreau rupte dintr-un dicționar de geografie plictisitor. Nord-Vest, Sud-Est, era ca și cum natura ar fi vrut să-i testeze pe români la geografie. Ei bine, probabil cineva care a uitat că suntem o țară cu o istorie bogată și nu doar o hartă geografică.

Dacă ne uităm mai atent la propunerea actuală a idioților utili, ne dăm seama că au pus niște județe lângă altele care ar stârni invidie chiar și între frați. Așa că, dragii mei, nu ne mai mirăm dacă cineva încearcă să-și pună gând rău și să-și declare secesiunea. Ar fi ca și cum ai pune un șoricel și un elefant în aceeași cameră și să te aștepți să nu fie probleme.

De ce nu nouă regiuni, pentru că opt e prea mainstream, nu-i așa? Nume istorice și teritoriale, pentru că suntem mândri de istoria noastră, și încercând să menținem o balanță demografică, pentru că să fim sinceri, nu vrem să avem o regiune plină de petrecăreți și alta plină de călugări.

Așa că, dragii mei guvernanți, hai să facem din această regionalizare un proces cu cap și coadă. Haideți să nu uităm că suntem ca o familie mare și unită, și nu vrem să ajungem să ne despărțim ca în serialele de pe Netflix. Și dacă tot suntem la capitolul schimbări, poate ar trebui să ne gândim și la numele de regiuni. „Puzzle-Land” sună bine?

Așadar, dragi români, să sperăm că, în cele din urmă, regionalizarea noastră va fi ca un puzzle bine pus laolaltă, fără să rămână piese pierdute pe undeva și fără să ne certăm prea tare pe cineva că a încercat să-și facă propria regiune cu tot cu stema și drapelul ei unic. Hai să avem grijă de țara noastră și să o regionalizăm cu stil!

Ninel PEIA

 

 

Related posts

Mircea Toma – „maestrul” internetului! Când cenzura își pune mască de corectitudine!

NinelPeia

Jimmy Key, un nou brand de modă, va debuta în România

StirideConstanta

Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie: Păstorul harului în străvechea Mitropolie a Tomisului

NinelPeia

România la răscruce – manipularea străină pusă în aplicare de membrii Statului Paralel din serviciile secrete românești!

NinelPeia

Crevedia: Masacru Ritualic?! Arafat Arhitectul Tragediei?!

NinelPeia

Noul Cod Rutier aduce amenzi mari pentru șoferi.

StirideConstanta

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro