Stiri de Constanta
AfaceriFinantePoliticaUncategorizedWorld

SIE s-a modernizat și caută forțe proaspete… pe Facebook

SIE s-a modernizat și e „în pas cu tehnologia.” Poate părea halucinant, dar se pare că anumite cadre noi din siajul SIE vor avea racolare direct…. de pe Facebook

Nu este absolut niciun fel de glumă, chiar dacă, la prima vedere am fi tentați să replicăm.

Se pare că, în lipsă de voluntari și de idei, anumitor cadre din cadrul SIE le-a înflorit această idee atipică, de a oferta publicul larg doritor de a se înrola.

Pentru a susține toate acestea și a nu fi acuzat, voi cita în integralitate textul postat pe pagina de Facebook a SIE,care caută personal.

„Căutăm persoane cu inteligență emoțională și abilități de relaționare interpersonală, interesate de relații externe, având disponibilitate de a lucra în străinătate, integritate și capacitate de a munci în echipă.”

Mai mult decât atât, lansează și aplicații  sub forma de jocuri interactive de genul:

Îți lansăm o provocare în acest week-end!

Testează-ți cunoștințele generale și scrie răspunsurile în comentarii.
1. Operațiune americano-canadiană în timpul crizei ostaticilor din Iran
2. Nume de cod „Farewell”; a furnizat o listă cu ofițeri KGB implicați în operațiunea „Limax”
3. A redactat materialul informativ-operativ „Percepții sovietice ale războiului nuclear”
4. Parte din „Operațiunea 007”, a devenit confident al unui președinte din Orientul Mijlociu
5. A avut un rol crucial într-o operațiune „Top Secret”, desfășurată în anul 2011 în localitatea Abbottabad
6. Avertismentul său a influențat soarta războiului de Yom Kippur
7. Acuzat de spionaj și condamnat la pedeapsă capitală, a afirmat „I only regret that I have but one life to lose for my country”
8. Operațiune Mossad împotriva savanților germani care activau în Egipt
9. Operațiune care a vizat casa de pe strada Garibaldi
10. 1984, operațiune secretă de ajutorare a evreilor etiopieni”

Acum, mai mult ca niciodată, paradigma se schimbă, în sensul că pare că niciun securist de rit vechi nu ar fi fost  atât de inspirat până acum și nici atât de open-minded față de societate încât să ajungă coleg cu alte cadre din organigrama SIE.

De altfel, din moment ce se pregătește ceva considerabil, ținând cont de faptul că anul viitor vom avea și vom da piept „față în față cu reacțiunea”, cu cel puțin patru scrutinuri oficiale. Poate de aceea, SIE a început deja campania de a deveni o instituție „cu față umană.”

Glumind amar, sper să nu vă întrebați care dintre meserii vor avea viitor și vor fi foarte bine plătite. Și să nu vă mire deloc, poate nici de acum înainte că la SIE sunt „salarii confidențiale”, care niciodată nu pot fi cunoscute.

De cealaltă parte, fără îndoială, din ceea ce există ca informație publică, niciun securist, cadru de nădejde nu ar fi fost tentat să participe la acest tip de experiment social.

Și, ca să nu fie o banală întâmplare, din pleiada de acțiuni de imaculare a imaginii SIE, nu se face rabat de nimic.

Altcumva, cum anume ne vom putea întreba, măcar retoric, dacă sau cum anume vor putea fi cândva judecați și condamnați în „România liberă”, de către instanțe, de către toți acei tovarăși care au fost dovediți pentru fapte de poliție politică.

Măcar, din respect pentru opinia publică, ar fi indicat ca să țină minte și slujbașii efemeri din SIE și toți cei care aspiră să se înregimenteze… la această statistică a nimicului.De fapt a crudei realități, la care foștii și actuali tovarăși  de la șoptitori până la președinți (începând de la scara de bloc până la Palatul Cotroceni) și-au adus aportul…

În cei aproape 34 de ani scurși de la Revoluția Română, judecătorii și procurorii români s-au ambiționat, cu o încăpățânare demnă de o cauză mai bună, să mențină intact acest record nedorit.”Genial, n’est-ce pas?”

Asta e poate și cea mai dură și tristă concluzie care personal nu reușește să- enerveze pe toți: simpli cetățeni, magistrați onorabili sau impostori, securiști vechi ori noi.Sau, cel puțin acesta ar fi pulsul națiunii, dacă ne influențează vreun… sondaj de opinie „dedicat” și monitorizat de către… „băieții cu ochii albaștri.”

Efortul colosal depus de majoritatea oamenilor cinstiți, și chiar de o parte dintre jurnaliștii care au reușit să facă rost de informații, de anumite facsimile ale unor dosare în care sunt implicați nume sonore în temerara încercare de a forța, efectiv, Justiția să facă dreptate în privința autorilor unor crime comise de cadrele vajnice ale Securității rămân practic nule.Cel puțin până când, securiștii de rit nou se vor angaja iar… Înalta Curte va fi așteptată să dea sentințele finale ale tuturor acestor dosare.

Practic, acest moment îl vom savura așa cum se cuvine și, poate-poate vom trăi și acest moment când foștii sau noii securiști, deveniți „persoane onorabile”, cu grade și galoane vor suporta rigorile bunului simț, al legilor statului și nu în ultimul rând, al Judecății drepte a Lui Dumnezeu.

Numai atunci, vom scăpa din sintagmele perforate cu sârg de genul  „stat eșuat” sau „Românie trădată și needucată” ..Cu siguranță,  numai atunci vom arăta tuturor celor din jur cum am devenit noi „cetățenirresponsabili”, oameni integri și vom avea de reflectat la soarta pe care au avut-o toți coloneii, ofițerii, caporalii și alte slugi preaplecate din Securitate, care vor fi astfel recompensați și condamnați în România post-comunistă!

Au revoir et a bientot! 

Sursa foto :https://google.com

Acest material a fost realizat de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor al platformei BPNews Toate drepturile rezervate!

Related posts

Este necesar să renunțăm la ego-ul nostru în exces pentru a face loc în inima noastră pentru o experiență spirituală sau divină mai profundă.

NinelPeia

Dumitru-Viorel FOCŞA: Un Marinar Călăuzit de Experiență în Slujba Comunității

StirideConstanta

Radu Cristian Primarul din Mangalia – Studiu de caz politic!

Primarul din Eforie, domnul Robert Nicolae Serban, este un edil remarcabil,

Cine va câștiga Primăria Năvodari în 2024? O analiză asupra celor trei nume grele în competiție – Florin Chelaru, Costel Dumitrașcu și Matei Nicolae.

FCSB – CSKA 1948 Sofia! Vicecampioana României, cu un pas în al treilea tur al preliminariilor Conference League

StirideConstanta

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro