Stiri de Constanta
AfaceriFinantePoliticaUncategorizedWorld

Un nou tronson de Autostrada Transilvania, gata să fie inaugurat în septembrie

România se pregătește să adauge încă un sector de autostradă în rețeaua sa rutieră. Lucrările la un tronson din Autostrada Transilvania sunt pe punctul de a fi finalizate, iar circulația rutieră va fi deschisă în luna septembrie 2023. Această nouă bucată de autostradă, între Nușfalău și Suplacu de Barcău, va asigura o conexiune rapidă spre vestul țării.

Tronsonul Nușfalău – Suplacu de Barcău face parte din autostrada A3, cunoscută și sub denumirea de Autostrada Transilvania. Cu o lungime de 13,55 kilometri, acest segment a fost realizat în proporție de peste 90% și va fi deschis pentru circulația publică în data de 15 septembrie 2023, potrivit surselor de la Asociația Pro Infrastructură.

Compania turcă Nurol Insaat Ve Ticaret SA a fost responsabilă pentru execuția lucrărilor, finalizând proiectarea și construcția în mai puțin de trei ani. Valoarea contractului a fost de 384,14 milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea a provenit din Programul Operațional Transporturi (PT).

Autostrada Transilvania este un proiect amplu care asigură conexiunea între mai multe orașe importante din România, precum București, Ploiești, Brașov, Târgu Mureș, Cluj Napoca și Borș. Cu toate acestea, construcția autostrăzii a întâmpinat dificultăți, iar unele secțiuni se află în diverse stadii de execuție.

Sectorul aflat acum în apropiere de finalizare va aduce un beneficiu semnificativ în mobilitatea regională, ușurând călătoriile între aceste localități importante din vestul țării. Cu această inaugurare iminentă, România face un pas important în dezvoltarea infrastructurii sale rutiere și în asigurarea unor conexiuni mai rapide și mai eficiente pentru cetățeni și pentru transportul de mărfuri.

Related posts

Intelligence modern – utilitate și eficiență!? Servicii de Intelligence Integrat (SII)?!

NinelPeia

Cezara Popescu – O rază de speranță pentru Constanța!

Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie: Păstorul harului în străvechea Mitropolie a Tomisului

NinelPeia

Primarul din Eforie, domnul Robert Nicolae Serban, este un edil remarcabil,

Crevedia: Masacru Ritualic?! Arafat Arhitectul Tragediei?!

NinelPeia

Educația ofițerilor de informații – În slujba drepturilor fundamentale ale oamenilor

NinelPeia

Leave a Comment

StirideConstanta.ro
StirideConstanta.ro